PR
About This Project

EUREKA! Festival

Op zondag 29 november 2015 vond voor de eerste keer in de Westergasfabriek in Amsterdam het EUREKA! Festival plaats. Dit wetenschapsfestival gaf bezoekers een kijkje in de toekomst van de wetenschap en gaf antwoord op vragen die Nederlanders eerder voor de Nationale Wetenschapsagenda hadden ingestuurd. Merktroubadour verzorgde de publiciteit

 

Op basis van de verkregen informatie stelde Merktroubadour eerst vijf verschillende persberichten op waarin het festival werd aangekondigd, ieder gericht op een specifieke mediadoelgroep (food, health, gadgets/wetenschap, ouders & kinderen en Amsterdam). Aanvullend volgde er een persbericht die de ‘why’ van het festival naar voren bracht en zijn er met specifieke titels winacties opgezet en interviewtrajecten met wetenschappers die tijdens EUREKA! festival een lezing gaven.

 

Het resultaat van de PR aanpak, waarbinnen er veel persoonlijk contact was met verschillende redacties, zorgde ervoor dat het EUREKA! Festival o.a. werd besproken tijdens De Wereld Draait Door, op AT5, Margriet.nl, het Parool en de Telegraaf. De opdrachtgever spreekt van geslaagde PR campagne, waardoor de investering in PR-uren meer dan tien keer verveelvoudigd is.